Σεμινάρια Μαρούσι Ιούλιος – Νοέμβριος 2016

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι 4 κύκλοι βιωματικών σεμιναρίων, με θέμα «Πρόσκληση στην Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα», για εφήβους ηλικίας 13 έως 17 ετών, που διοργανώθηκαν από το Busine$$cool, στις 11 & 13 και 18 & 20 Ιουλίου και 19 % 26 Νοεμβρίου 2016, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Οι έφηβοι υπό την έμπειρη καθοδήγηση των εισηγητών και ιδρυτών της start-up Busine$$cool, Έλενας Στάμου και Δημήτρη Ψύλλα, αποφοίτων του International MBA του ΟΠΑ, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους λειτουργίας της ομάδας, όπως και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτήν, τους τρόπους που μπορούμε να «κατεβάσουμε» δημιουργικές ιδέες (Brainstorming), καθώς και το πως τις ταξινομούμε, ώστε να μπορέσουμε να τις μετατρέψουμε σε ένα ελπιδοφόρο επιχειρηματικό σχέδιο (Business Model Canvas).

Στη συνέχεια οι έφηβοι ήρθαν σε επαφή με τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι ειδικοί του Branding και του Μάρκετινγκ, για να δημιουργήσουν δυνατές μάρκες που θα προωθηθούν με επιτυχία στην αγορά. Τέλος, έμαθαν πως δημιουργείται μία επιτυχημένη παρουσίαση και πως παρουσιάζεται μία επιχειρηματική ιδέα ενώπιον τρίτων (Pitching), ειδικά όταν απαιτείται χρηματοδότηση για το επόμενο επιχειρηματικό στάδιο. Επιπλέον, μέσω ειδικών ερωτηματολογίων, οι έφηβοι ανακάλυψαν τα δυνατά σημεία της προσωπικότητάς τους και τις δεξιότητές τους, ώστε να καθοδηγηθούν προς τα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία.

Οι έφηβοι με δημιουργικότητα και φαντασία συμμετείχαν με βιωματικό τρόπο στα σεμινάρια, δημιουργώντας δύο ομάδες που με τη σειρά τους, προετοίμασαν επιχειρηματικά πλάνα, θέλοντας να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τη γενιά τους.

Η πρώτη ομάδα με την ονομασία «ABS Anti-Bullying System», δημιούργησε ένα λογισμικό κατά του εκφοβισμού στα κοινωνικά δίκτυα, με σλόγκαν “Stop mean people”, το οποίο θα εντοπίζει και θα διαγράφει αυτόματα κακόβουλα σχόλια και θα μπλοκάρει τους συγκεκριμένους χρήστες, προσφέροντας ηρεμία στους υπόλοιπους χρήστες για να χαίρονται τα οφέλη της κοινωνικής δικτύωσης.

Η δεύτερη ομάδα με την ονομασία «Μπλε», θέλοντας να προσφέρει καλύτερη μαθησιακή εμπειρία στους μαθητές και να βελτιώσει τις σχολικές υποδομές, θα δημιούργησε έναν Οργανισμό, με το όνομα «iCare School» με σλόγκαν “Pic your school”, με κύριο σκοπό την καταγραφή των αδυναμιών των σχολικών κτιρίων από τους μαθητές και την ανάρτησή φωτογραφιών στην ιστοσελίδα του οργανισμού. Μετά την καταγραφή, θα ενημερώνονται οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ο Δήμος και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου, αλλά και εθελοντές και πιθανοί δωρητές που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Όλοι οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων έλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Busine$$cool.

Οι ιδρυτές του Busine$$cool, Δημήτρης Ψύλλας και Έλενα Στάμου δήλωσαν μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων: «Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε το πάθος του να ξεχωρίζεις, προς όλους του μαθητές μας, ώστε να βελτιώσουμε την επιχειρηματική κουλτούρα στην Ελλάδα. Νοιώθουμε συγκινημένοι από τη μεγάλη ανταπόκριση των εφήβων και τα θετικά τους σχόλια για την εμπειρία τους μαζί μας. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αμαρουσίου για την αιγίδα του και την παραχώρηση αίθουσας εντός του Δημαρχείου για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων και ιδιαιτέρως την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κα Ρένα Χαλιώτη και τους συνεργάτες της, οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν εξαρχής σε αυτή μας την προσπάθεια. Από τη νέα σχολική χρονιά προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Δήμο Αμαρουσίου και στην επέκταση των σεμιναρίων μας σε περισσότερες περιοχές.»