Επαγγελματικός Προσανατολισμός Εφήβων Ανασκόπηση ΝΟΕ 2017

Μας εμπιστευτήκανε τα όνειρα τους!

…και τους μάθαμε πως να τα κατακτήσουν!
 • Αυτογνωσία και στόχοι

  Μέσα από το σεμινάριο οι έφηβοι ανέπτυξαν περισσότερο την αυτογνωσία τους. Κατάλαβαν μέσα από το παιχνίδι πόσο μακριά ή κοντά είναι οι στόχοι τους και πως μπορούν να τους πετύχουν.

 • Καταλάβαμε την διαφορετικότητά μας.

  Ακόμα μέσα από της αφηγήσεις των υπολοίπων παιδιών κατάλαβαν πως παρόλο που έχουν κοινή ηλικία, καθημερινότητα και προβληματισμούς σε σχέση με άλλους εφήβους, πόσο διαφορετικοί είναι οι χαρακτήρες τους αναπτύσσοντας ταυτόγχρονα και την κριτική τους σκέψη για τους συνανθρώπους τους.

 • Ανάπτυξη στρατηγικής

  Μέσα από παιχνίδι οι νέοι ανέπτυξαν καλύτερα το λεξιλόγιο των αισθημάτων τους και και με βάση τις ικανότητες και τις δεξιότητές  να τοποθετούν στρατηγικά  απέναντι στους στόχους τους, τα διάφορα επαγγέλματα. 

 • Ομαδική Συζήτηση

  Μέσα από την ομαδική συζήτηση προσεγγίσαμε αποτελεσματικά κοινωνικά θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων των νέων όπως η ευχαρίστηση, το bullying, ο θυμός, η υπευθυνότητα, η προτεραιότητες, η επιβεβαίωση και το ρόλο των φίλων στην ζωή μας και πολλά ακόμα.

 • Ανάλυση Επαγγελμάτων

  Οι έφηβοι μέσα από το παιχνίδι έμαθαν να προσεγγίζουν και να αξιολογούν τα επαγγέλματα, να τα αναλύουν και να καταλαβαίνουν εάν τους ταιριάζει ένα επάγγελμα και γιατί.

 • Κριτήρια επιλογής επαγγελμάτων

  Παρουσιάσαμε και ανπαπτύξαμε τα κριτήρια που χρειαζόμαστε για την ορθή επιλογή των επαγγελμάτων

 • Ανάλυση Προσωπικοτήτων

  Οι έφηβοι μέσα από τα τεστ προσωπικότητας στον υπολογιστή, την ανάλυση και συζήτηση των αποτελεσμάτων, την ατομική συζήτηση με τους εισηγητές γνώρισαν και κατανόησαν καλύτερα την προσωπικότητα τους και τον τρόπο που λειτουργούν.

 • Ταυτοποίηση επαγγελμάτων και προσωπικότητας

  Καθόλη την διάρκεια του βιωματικού εργαστηρίου αλλά και μέσα από την ομαδική και ατομική συζήτηση, τα παιχνίδια αλλά και τα τεστ στον υπολογιστή μια ζύμωση και μια γόνιμη ταυτοποίηση επαγγελμάτων και προσωπικοτήτων βρισκόταν σε συνεχή εξέλιξη.

Κυρίως όμως έμαθαν όλα τα παραπάνω με έναν τρόπο διασκεδαστικό και βγήκαν από τα νερά και τα καλούπια τους!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ ακόμα μια φορά για τη συμμετοχή σας και που μας ανοίξατε την όμορφη ψυχούλα σας για να χορτάσουμε και εμείς νιάτα και όνειρα!

Κάνετε και «LIKE» στην σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα μας, τις καινούργιες δράσεις μας και να παίρνετε τις προσφορές μας!

Επίσημος Συνεργάτης:

Leave a reply